یک کارشناس بازیهای رایانهای گفت: نقد بازیهای رایانهای، به معنای نفی آنها نیست چرا که قطعا میتوان با استفاده از این بازیها به اقدامات موثری برای پیشرفت در علم و تکنولوژی دست یافت.
وایمکس نیوز - مهدی حق وردی طاقانکی، کارشناس بازیهای کامپیوتری در همایش فرصتها و آسیبهای استفاده از بازیهای رایانهای که صبح امروز در آمفی تئاتر دانشکده علوم انسانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، طبق آمار بنیاد ملی بازیهای رایانهای تعداد بازی کنندگان رایانهای در ایران بیش از 20 میلیون نفر است، اظهار کرد: این تعداد به طور متوسط روزانه 2 ساعت بازی میکنند که در نهایت 40 میلیون ساعت از قشر جوان در حال بازی کردن با بازیهایی است که اکثرا به جسم و روح آسیب میزند.
وی با اشاره به آمار بالای ساعات بازی کنندگان رایانهای اضافه کرد: این امر در حالی است که حتی اکثر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، برای سختترین دروس خود این زمان را صرف نمیکنند اما همچنان به بازی کردن با این ابر رسانههای غربی ادامه میدهند.
حق وردی تصریح کرد: بازیهای کامپیوتری در واقع رسانههای رایانهای و ویدئویی غرب هستند که طبق برنامههایی هدفمند و به صورت سلسلهوار در بازیهای متنوع، پیام خود را به طور غیرمستقیم به مخاطب میرساند.
این مسئول با اشاره به اینکه بازیها عموما در سه دسته اکشن، ورزشی و استراتژی دستهبندی میشوند، خاطرنشان کرد: مخاطبان تنها به جنبه سرگرمی به این بازیها نگاه کرده و عمر و وقت زیادی را صرف این بازیها میکنند این در حالی است که غرب به صورت خاموش، تمام عقاید منحرف خود را به خورد مخاطبان که اکثرا قشر نوجوان و جوان هستند، میدهد.
این کارشناس بازیهای رایانهای با بیان اینکه نقد بازیهای رایانهای، به معنای نفی آنها نیست و میتوان با استفاده از این بازیها به اقدامات موثری برای پیشرفت در علم و تکنولوژی دست زد، تاکید کرد: آموزش به جراحان با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای، آموزش و جذب نیروهای جوان به ارتش از طریق این بازیها از جمله این اقدامات به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه نفی بازیها و منسوخ کردن کردن این امر، کار درستی نیست، ادامه داد: همانطور که تفریط نتیجه معکوس خواهد داشت افراط هم آسیب زننده بوده و استفاده بیش از حد از این بازیها به روح و جسم انسانها آسیبهای جبران ناپذیری وارد میکند چراکه غالب این بازیها بر اساس فرهنگ و تمدن غرب ساخته و طراحی شده است.
حق وردی اظهار کرد: با اینکه اکثریت این بازیها تهدید زیادی برای جوامع مخصوصا مسلمانان به شمار میرود اما اگر مهندسان نخبه ایرانی در این زمینه نیز ورود پیدا کنند آنگاه خواهیم دید که تمامی این تهدیدها تبدیل به فرصتهایی طلایی خواهند شد.
این کارشناس بازیهای رایانهای با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه امریکا و اسرائیل در همه دنیای اسلام در حال فتنه انگیزی هستند، گفت: یکی از محورهای این فتنهها زشت نشان دادن چهره اسلام و مسلمانان در این بازیها است تا جوانان دیگر جوامع را از اسلام زده کرده و دور نگه دارند.
منبع : ایسنا